Poissmehe kokaraamat(2012)

12292629_1491060294530549_1994460407_n

Poissmehe kokaraamat(2012)(144lk)

Autor: Karl Martin Sinijärv

31120443

Tutvustus

Mahlakalt sõnastatud praktiline humoorikas kokaraamat poissmehele.
Tuntud kirjandus- ja maitsegurmaani retseptid ja sõnaselged soovitused toidu valmistamiseks argi- ja puhkepäeval.
Sekka märkusi ja manitsusi, et köögielu kulgeks ladusalt ja naudinguterohkelt. Täiendatud, kuid muutmata kordustrükis on päris uue asjana väike joogilisa – alkoholivabad kokteilid, mida on suure rahuloluga mekitud Jüri Üdi klubis.
Ja mõned vastsed lombitagused retseptid.

„Vaba meel ja hea tuju on ikka ja endiselt need kaks asja, mis aitavad maailma parima söömaaja saamisele kõige enam kaasa.”

Seekord sai siis kätte võetud raamat, mis sobiks lugemisväljakutse punkti alla, kus tähtsal kohal on toit või jook. Igatahes kuna see raamat oli Fabulas saadaval, siis ma otsustasin, et mis seal siis ikka võtan käsile ja võib-olla leian mõne hea retseptigi mida ise ka katsetada. Ja mulle kõige rohkem meeldisid toiduretsept Võru nõia liharull ja jooginippidest kirju pingviin. Üsnagi muhedalt kirjutatud raamat oli ja lõpp tuli üsnagi kiiresti. Kuna tegu on kokaraamatuga, siis tekkis huvi isegi see kuskilt raamatupoest endalegi koju soetada, et siis sealt põnevaid retsepte proovida. Muidugi ma tahan need kaks retsepti ka enda blogis välja tuua, et teisedki saaksid neid proovida kui huvi pakuvad.

Võru Nõia liharull:

Liharulli jaoks oleks vaja muidugi liha, enda vabal valikul kas siis veise-või sealiha. Lõika õhukesteks viiludeks ning tambi need lihahaamriga veel õhemateks viiludeks. Siis võta porgandeid, lõigu need pikkupidi neljaks kangiks, keera lihaviilud porgandiviilude ümber rulli ja seo niidiga kinni.

Pruunista kangid pannil väikse rasvaga ja pista patta veega kaetult hauduma.  Veele lisa soola ja musta pipart. Koletult lihtne ja koletult hea kartulipudru ja piima kõrvale.

Kirju pingviin:

Segada kokku 1 osa jõhvikamahla ja 1 osa ananassimahla ning kaks osa mullivett. Sisse pigistada üks laim ja iluks juurde laimiviilusid ja piparmündilehti. Serveerida kõrges klaasis ja kindlasti ohtra jääga.

 

 

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s