Au riismed (Vorkosigan Saaga 1.raamat)(2008)

Au riismed (Vorkosigan Saaga 1.raamat)(2008)(248lk)

Autor: Lois McMaster Bujold

3482

Tutvustus

Tegemist on mitmeid auhindu võitnud, ühe kõigi aegade populaarsema ulmesarja esimese raamatuga.See on armastuslugu kahe vaenlase vahel, taustaks sõda ja rängad ajad.
Raamatu tegevus toimub kauges tulevikus. Cordelia Naismith on laskunud oma uurimislaevaga nimetule planeedile, mida ta kavatseb oma teadlastest koosneva meeskonna abil lähemalt tundma õppida. Ta on parajasti koos laeva botaanikuga planeedi taimestikust proove võtmas, kui nende laagriplatsi ründab planeedi Barrayar vaenulik laev. Veidi hiljem leiab Cordelia end silmitsi Barrayari sõjaväelasega ning peab tunnistama oma allajäämist. Tema vangistaja nimetab end kapten Vorkosiganiks ning nad peavad kahekesi läbi tegema ränga, katsumusi täis teekonna, et saada kätte peidetud tagavarad, mis võiksid päästa nende elud.

Kuna mulle väga seda sarja kiideti ja öeldi, et pole väga raske lugemine, siis niimoodi see raamat tee raamatukogust minu koju leidiski. Pööraselt põnev oli, erinevad keerdkäigud ja saladused, mis paelusid mind ikka väga. Loodan, et nüüd olen oma lugemismõõnast üle saanud ja järgmised lugemised tulevad juba kiiremini ja enam seda langust ei teki. Muidugi ei puudunud siit loost ka armastuslugu, mida ei kõigutanud miski. Muidugi lõpp oli ootamatu aga neid raamatuid on veel ja loodan, et jõuan ka järgmiste juurde. Ulmet loen üpriski harva, seega vahelduseks on päris hea ka kosmoses toimuvat saagat lugeda. Mulle meeldis ja soovitan teistelegi, kes veel lugenud pole. Mis järgmiseks lugemiseks on seda ei oska öelda, aga lootus on et loen veel midagi. Põnevaid raamatuid tuleb ju järjest juurde. Eile veetsin mõnusalt aega ka raamatupoodides ja eks saate näha, mis endale soodukatelt ostsin. Aga raamatust veel nii palju, et Cordelia kui naistegelane väga meeldis. Selline peabki üks naine olema, eriti veel kui ta elab kosmoses. Hea lugemine oli ja põnevust jätkus piisavalt.

Üks kommentaar “Au riismed (Vorkosigan Saaga 1.raamat)(2008)

Lisa kommentaar