Minu õde, sarimõrvar(2020)

Minu õde, sarimõrvar(2020)(215lk)

Autor: Oyinkan Braithwaite

Kirjastus: Tänapäev

Tutvustus

Kui Korede õhtusöögi katkestab ta õe Ayoola telefonikõne, siis ta juba teab, mida temalt oodatakse – pleegitaja, kummikindad, raudsed närvid ja häirimatu kõht. See oli juba kolmas kallim, kelle kaunitarist Ayoola „enesekaitseks“ teise ilma saadab, ja kolmas jama, mille Korede peab ära klaarima – nii otseses kui kaudses mõttes.

Korede teab, et ta peaks politseisse minema, aga ta armastab oma õde ‒ ega ilmaasjata ei öelda, et pere on alati kõige olulisem. Pingete leevendamiseks käib haiglas õena töötav Korede pihtimas ühele koomapatsiendile, kelle ärkamiseks pole enam lootust.

Ja siis ühel päeval hakkab Ayoola käima kohtamas sümpaatse noore arstiga haiglast, kus Korede töötab – enamgi veel, Korede on temasse salamisi juba pikka aega armunud. Ta ei taha, et too lõpetaks vereloigus, nuga seljas … Ja siis ärkab ootamatult mees, kellele Korede on pihtimas käinud.

Koredel seisab ees mitu rasket valikut.

„Minu õde, sarimõrvar“ on musta huumoriga vürtsitatud lugu verest, mis on paksem kui vesi … ja mida on märksa tülikam vaiba seest kätte saada.

Üks omamoodi lugu kahest õest, Koredest ja Ayoolast, kellest viimasel on selline natuke teistmoodi arusaam suhetest. See on tal juba kolmas kallim, kuhu Korede peale telefonikõnet peab appi minema. Ayoola on ta tapnud enesekaitseks ja palub nüüd õelt abi. Kas tõesti ta aitab teda või annab ta politseile üles? Kas tõesti on veri paksem kui vesi? Kas Korede suudab endaga rahu teha ja kaitsta oma õde? Eks neile küsimustele saate vastused kui ise seda raamatut loete.

See lugu on kindlasti musta huumoriga vürtsitatud lugu õdede vahelistest suhetest, kus mõnikord pole kõik päris nii nagu paistab. Midagi selles loos ikkagi oli, kuna läbi loetud ta sai ja nüüd jätkan taas järgmiste lugemistega.

Pole ammu midagi sellist lugenud ja samuti on ka autor minu jaoks täiesti tundmatu. Kas keegi teab midagi temalt veel soovitada? Kuidagi väga ruttu sai lugu läbi, kuid midagi õhku rippuma küll ei jäänud. Kohati oli ikka väga naljakas Korede mõtteid lugeda ja sellest võiks isegi teleseriaal olla. Vaataksin kindlasti!

Lisa kommentaar