Katherine´ite küllus(2016)

Saatusesepp vol 2

MAI: Millisel mandril toimus sinu aprillikuu raamatu tegevus(Inglismaa)Liigu sellest mandrist kaardil paremale poole jäävale mandrile ja loe läbi mõne selle mandril elava kirjaniku raamat. Kui aprillis lugesid naiskirjaniku raamatut, siis mais loe meeskirjaniku raamatut.

Katherine´ite küllus(2016)(248lk)

Autor: John Green

Kirjastus: Pegasus

Tutvustus

Mis puutub suhetesse, siis meeldivad Colin Singletonile Katherine’i-nimelised tüdrukud. Ja mis puutub Katherine’i-nimelistesse tüdrukutesse, siis jätavad need Colini alati maha. Üheksateistkümmend korda järjest, kui täpne olla.

Kui too anagrammihull äpardunud imelaps kodust kaugele automatkale läheb, on tal taskus kümme tuhat dollarit, kannul verejanuline metssiga ja kõrvalistmel ülekaaluline sõbramees, kes armastab “Kohtunik Judyt” – aga mitte ainumastki Katherine’it.

Colini suur ülesanne on tõestada Katherine’i ennustatavuse alusteoreemi, mille abil saaks ennustada suvalise suhte käiku, maksta kätte kõigi mahajäetavate eest ja saada lõpuks tüdruk endale.

Selles leidlikult mitmekihilises koomilises romaanis annavad armastus, sõprus ja surnud Austria-Ungari ertshertsog viimaks kokku üllatava ja seisukohti muutva tulemuse.

Otsustasin taaskord oma lemmikautorit lugeda ja ette sattus kodus riiulis just selline lugu Colinist, kellele meeldivad väga- väga Katherine’i- nimelised tüdrukud, kuid paraku on just sellised tüdrukud need, kes jätavad alati Colini maha. 19 korda kui päris täpne olla. Eh see oli küll alles seiklus koos Coliniga ja mulle küll väga meeldis. Ma ilmselt tundsin puudust ühest korralikust John Greenilikust raamatust. Eks see oli just see lugu, mis mulle sel kuul noortekatest väga meeldis ja julgen ka teistele soovitada.

Eks see olegi selline autorile omane lugu just noortele, kuna peategelane otsustab minna kodust kaugele automatkale, et tõestada Katherine’i ennustatavuse alusteoreemi, mille abil saaks ta ennustada suvalise suhte käiku, maksta kätte kõigi mahajäetavate eest ja saada lõpuks endale tüdruk, kes talle väga meeldib. Kas tal seega õnnestub ja milliseid vahvaid seiklusi ootab teda ees automatkal, seda saate teada siis kui ise loete.

Kuna mulle meeldis, siis julgen ka teistele soovitada. Mul on temalt veel üks raamat lugemata ja plaanin ka selle läbi lugeda. Teile kaunist ööd!

Lisa kommentaar