Saja-aastane, kes hüppas aknast välja ja kadus(2015)

Saja-aastane, kes hüppas aknast välja ja kadus(2015)(312 lk)

Autor: Jonas Jonasson

9789985325131.jpg

Tutvustus

Pärast pikka ja erakordselt sündmusterikast elu jõuab Allan Karlsson vanadekodusse ja ühel päeval on paratamatult käes kolme numbriga tähistatav sünnipäev. Kohal on valla volikogu esimees ja kohaliku ajalehe esindaja. Allanile on aga ees terendav nii vastumeelne, et ta ronib toaaknast välja ja põgeneb oma sünnipäevapeolt.
Kiiruga haarab ta bussijaamast kaasa kohvri, mida tal paluti hetkeks valvata, ning peagi on tal kannul nii kurikaeltest kohvriomanikud kui ka politsei. Romaan jutustab Allani kuu aega kestnud tagaajamisest läbi Rootsi. Kuid see on ka reis läbi 20. sajandi ajaloo ja piiritult muretu Allani eluloo. Kuidas sattus Allan tulevase president Trumaniga õhtust sööma? Ja sõitis Churchilliga lennukis ning esimees Mao noore naisega jõelaeval? Ehkki Allanil puudub igasugune huvi poliitika ja religiooni vastu, kujunevad asjaolud siiski sellisteks, et ta mõjutab ainuüksi oma olemasoluga enamikku 20. sajandi olulisemaid sündmusi.

Super põnev ja naljakas lugu, peategelase seiklused on kaasahaaaravad ja põnevad. Paratamatult nautisin seda täiega. Naerda sai palju ja lugu oli särtsuv naerust ja põnevusest. Päris palju sündmustest toimus ka minevikus, plaanis on ka autorilt teist raamatut lugeda. Sujuv ja ladus lugu, meeldis väga, see oli raamat, mida mulle paljud soovitanud olid. Nautisin täiega seda pööraselt naljakat lugu, polegi nii palju naerda saanud, kui koos selle raamatuga. Raamat on läbi põimitud kahe erineva looga, kus ühelt poolt on sündmused Allani elust minevikus ja teisalt põnev põgenemine politsei ja pättide eest, koos kolme sõbraga, mis toimus muidugi tulevikus. Väga palju naljakaid juhtumisi kohati tundus, et tahan seda lugeda veel ja veel. Nautisin täiega nii et unustasin kõik muu ja elasin Allani loole täiega kaasa. Pole kaua aega sellist raamatut lugenud, milles on pikitud huumor ja teisalt lahendatakse ka keerulist krimilugu, tuttavatel oli õigus kui nad mulle seda raamatut soovitasid, oli tõesti pööraselt naljakas ja väga mõnusalt kirjutatud raamat. Sellest on muidugi ka film, mida ma veel näinud pole, jooksis küll jõulude ajal aga ei sattunud vaatama, kavatsen selle kindlasti ka ära vaadata. Nagu ma ütlesin, kes peab lugu huumorist ja mõnusast põnevast loost siis, see raamat on just talle. Super hea, ei kahetse, et sõprade nõu kuulda võtsin, nagu üks sõpradest ütles, viska teised raamatut kus seda ja teist ja loe kindlasti seda raamatut. Super hea, lõpplahendus oli vägagi loomulik, kes teada tahab peab ise raamatust läbi närima. Soovitan soojalt!! Naerda saab palju! 🙂

 

Lisa kommentaar